25 april 2023

Belgische Kampioenschappen Kata 2023: nieuwe duo’s op het podium

LOUVAIN-LA-NUEVE – Een paar weken na het EJU Kata-tornooi ‘Marcel Clause’ vonden in Louvain-la-Neuve op zaterdag 22 april jl. de Belgische Kampioenschappen Kata plaats. Dé kans voor nieuwe duo’s om het op te nemen tegen enkele gevestigde waarden.

Naast de titels die verwacht werden van anciens zoals Yvan Barnich-Eddy Lamblot in Katame No Kata of François-Xavier Mathieu-Thierry Genotte in Ju No Kata, stapten er tijdens deze Belgische kampioenschappen nieuwe duo’s op het podium, zoals Kevin Leloux en Jonathan Loix in Nage No Kata .

Het evenement, dat een twintigtal duo’s samenbracht, liet ook veel jonge judoka’s, soms onder de 14 jaar, schitteren voor verschillende internationale juryleden. Dit is onder meer het geval voor de ‘Oursons d’Andenne’, winnaars in de ENBU Judo-categorie, en het duo samengesteld door Elyse Navez-Mylan Masy, reeds winnaars in maart op de Marcel Clause-wedstrijd.

Ook duo’s van Judo Vlaanderen werden gespot op het podium, m.n. het duo David Deleu en Bernard Devooght kroonde zich met goud tot Belgisch kampioen in het Kodokan Goshin Jutsu, terwijl het duo Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy brons pakten in Kime no kata.

Download hier de resultaten
Bekijk hier de foto’s