5 juni 2024

OS Parijs 2024: Beleef de Spelen in eigen land op het Olympic Festival in Middelkerke

MIDDELKERKE – Geen tickets voor de Olympische Spelen in Parijs, of kan je niet genoeg krijgen van de Olympische sfeer … dan kan je tijdens de Spelen afzakken naar onze Belgische kust. Immers, het strand van Middelkerke, ter hoogte van het nieuwe casinogebouw SILT, wordt van 26 juli tot 11 augustus volledig omgetoverd tot een sportief epicentrum dat de Olympische vibe van Parijs naar België brengt. Iedereen kan er 17 dagen lang aan sport doen, sport kijken en sport beleven dankzij dit Olympic Festival. Bovendien komen alle atleten van Team Belgium die een top 8-notering behalen in Parijs drie dagen later naar Middelkerke. Optredens van Belgische topartiesten als Daan, Tourist LeMC en nog enkele verrassingen doen Middelkerke verder in een heerlijke festivalsfeer baden.

Sport kijken

Het ‘Olympic Festival’ in Middelkerke is 17 dagen lang geopend van 10u tot middernacht. De belangrijkste Olympische wedstrijden in Parijs worden uiteraard live uitgezonden op grote schermen op het terrein, waarbij de wedstrijden van de Team Belgium-atleten altijd voorrang krijgen. De ideale plek dus om samen te supporteren en hopelijk meermaals samen te vieren.

Zelf sporten

Naast sport kijken kunnen de bezoekers van het ‘Olympic Festival’ ook zelf aan sport doen. Tussen 10u en 18u zijn er dagelijks initiaties (beachvolleybal, badminton, rugby, handbal, skateboarden, judo, tafeltennis, roeien, gymnastiek, hockey, boksen, breaking, …) onder leiding van verschillende sportfederaties. Om in de Olympische sfeer te blijven, volgt het sportprogramma in Middelkerke zoveel mogelijk de competitiekalender van onze Team Belgium-atleten in Parijs.

Atleten feliciteren

De Belgische atleten die op de Olympische Spelen in Parijs in de top 8 eindigen worden de dag zelf of daags nadien gehuldigd in het Lotto Belgium House in Parijs, de officiële fan base van Team Belgium in de lichtstad. Het ‘Olympic Festival’ in Middelkerke is het equivalent op het thuisfront. Uiterlijk drie dagen later komen de atleten rechtstreeks van Parijs naar Middelkerke, waar ze nogmaals uitgebreid in de bloemetjes gezet zullen worden. Dankzij de samenwerking tussen het BOIC, de gemeente Middelkerke en organisator Golazo zal het ‘Olympic Festival’ de place to be zijn voor alle fans in België!

Judo Belgium present!

Ook Judo Belgium (de nationale federatie, vertegenwoordiging van JV en JWB) zal prominent aanwezig zijn op het Olympic Festival. Noteer alvast 29 en 30 juli in de agenda! Meer info volgt later!

Team Player?

Misschien wil jij mee helpen om dit evenement tot een succes te maken? Dat kan ook want voor het Olympic Festival is de hulp van zo’n 100-tal vrijwilligers nodig. Ook jij kan deel uitmaken van dit team! Meer info lees je via deze link.

Optredens van Belgische topartiesten

Een festival zou natuurlijk geen festival zijn zonder muziek. 17 dagen lang zorgen diverse Belgische artiesten dan ook voor zalige zomerse beats en muzikale meezingers in Middelkerke. Bekende dj’s die een set komen spelen zijn onder andere Louis XIV, Proudmich, Shutterz, DJ Thyaz en DJ No Rules! De openingsavond, vrijdag 26 juli (met optreden van Daan), is voorbehouden voor de Olympische familie en genodigden.

De toegang tot het Olympic Festival is gratis, op drie momenten na:
• de familiedag op zondag 28 juli van 10u tot 16u (met onder andere een feestelijke dj-set van Ketnet-wrappers Sarah en Héritier, extra kinderanimatie en nog een optreden van een Belgische topartiest);
• zaterdag 3 augustus vanaf 19u45 (optreden van onder andere Tourist LeMC, met nummers van zijn best of-album ‘Onderweg’, dat op 21 juni verschijnt);
• zaterdag 10 augustus vanaf 18u (optreden van Buscemi en Laurent Wery).
Tickets voor deze momenten kosten 20 euro, kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis toegang. Tickets zijn vanaf nu te bestellen via deze link.

Vlot bereikbaar

Middelkerke is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Van overal aan de kust kan je de kusttram naar Middelkerke nemen. Wie van verder komt, neemt best de trein tot in buurgemeente Oostende en daar de kusttram. Kom je toch met de auto dan zijn er vier nabijgelegen betaalparkings: Bovenparking Duinenweg, René Mouchotteplein, Parking Koninginnelaan en Middelkerke centrum.

(Bron: BOIC)