25 augustus 2021

OS Tokyo 2020NE: Charline Van Snick strandt op 7de plaats

TOKIO/LOUVAIN-LA-NEUVE – Charline Van Snick (-52kg/8 WRL) is er niet in geslaagd het Olympische podium opnieuw te betreden. De bronzen medaillewinnares van Londen, toen in de gewichtsklasse tot 48 kg, won haar eerste twee ronden achtereenvolgens tegen de Canadese Ecatarina Guica (28 WRL) en de Israëlische Gili Cohen (12 WRL).

In de kwartfinales echter sputterde de motor en moest onze landgenote het onderspit delven tegen de Italiaanse Odette Giuffrida (4 WRL). 

Via de herkansingen kreeg Charline evenwel nog een kans om de bronzen plak van Londen te evenaren, maar ze verloor echter met ippon van de Britse Chelsie Giles (7 WRL). Charline diende na een klap tegen het hoofd de tatami in een rolstoel te verlaten. Ze eindigt op de zevende plaats.

De dertigjarige judoka, die in 2012 in Londen brons pakte in de categorie -48 kg, vertegenwoordigde België voor de derde maal op de Olympische Spelen. Ze hoopte dan ook op een tweede olympisch plak. “Ik geloofde erin, ik droomde ervan, de overwinning was zo dichtbij en toch zo ver weg. Ik zal tijd nodig hebben om al deze emoties te accepteren, om ze te verwerken. Ik zeg vaak dat als je leert lopen, je het risico neemt om te vallen. Ik ga tijd nodig hebben om al deze emoties te aanvaarden, om ze te verteren,” reageerde de Luikse judoka op haar sociale mediakanaal.