8 mei 2024

Belgisch Kampioenschap Judo Veiligheidsdiensten 2024

LUMMEN – Zondag 21 april jl. vond het Belgisch Kampioenschap Judo voor Veiligheidsdiensten plaats te Lummen. Zowel bij de dames als bij de heren was er een grote opkomst.

-63 kg dames

In deze reeks haalde Silke Valy verdiend de gouden medaille door haar twee kampen met ippon te winnen.

1. VALY Silke
2. GASPARD Enola
3. KAYA Gabriella

+63 kg dames

In de categorie +63kg was het een ware nek-aan-nek race doordat iedere deelnemer evenveel kampen wist te winnen. Fiona De Witte behaalde de gouden medaille door meer technische punten te scoren. De zilveren en bronzen medaille werden verdeeld op basis van het onderling resultaat.

1. DE WITTE Fiona BK Politie
2. PICCINNI Laura
3. KLUCKERS Leyla

-73 kg heren

Matthéo Lawson werd in deze reeks winnaar na een spannende match tegen Arno Wilms.

1. LAWSON Matthéo
2. WILMS Arno
3. BOUABDALLAH Rayane
3. VANDEBURIE Ruben

-81 kg heren

Bij de heren tot 81kg veroverde Rubén Martens de gouden medaille door al zijn kampen met ippon te winnen.

1. MARTENS Rubén BK Politie
2. DE SMET Jonas
3. GUIOT Pierre-Olivier
3. BILLET Roan

-90 kg heren

In de reeks tot 90kg werden enkele kampen gevochten van hoogstaande kwaliteit. Waar Bruce Desender de gouden medaille verdiende, kaapte Ward Houthoofd (normaliter in de reeks -81kg) de zilveren medaille weg.

1. DESENDER Bruce BK Politie
2. HOUTHOOFD Ward
3. LAMBRECHT Gaétan
3. GODART Guillaume

+90 kg heren

In de categorie +90kg waren er twee deelnemers, Francois Remy behaalde hier de gouden medaille.

1. FRANCOIS Remy
2. VANDEVENNE Dimitri BK Politie

Nogmaals bedankt aan Judo Lummen voor de samenwerking om dit BK te realiseren.
Via de judoclub kregen de gouden medailles, van de sponsor, nog een sporttas cadeau!