15 december 2022

Belgische kampioenen leveren mooie prestatie in Monaco

MONACO – Afgelopen weekend namen de Belgische kampioenen anno 2022 deel aan het Tournoi International de judo de Monaco. Zaterdag 10 december vertrok de delegatie vanuit Zaventem met op het laatste nippertje nog een noodgedwongen wijziging voor de gewichtscategorie +100. Capelle Eduard was jammer genoeg gekwetst waardoor Arthur Temmerman het team is komen vervoegen.
Zaterdagavond stond de weging op het programma en was het al meteen duidelijk dat het tornooi op een mooie deelnemerslijst kon rekenen met onder meer een delegatie uit Japan, Oekraïne, Italië en Portugal.

Na een goede nachtrust en stevig ontbijt vertrokken de Belgische judoka’s zondagochtend naar de tatami om daar het beste van zichzelf te geven voor de ploeg.

De eerste wedstrijd startte tegen de Franse ploeg FLAM91 waarbij de wedstrijd nipt werd verloren met een 4-3 stand. Vrijwel meteen erna volgde een tweede duel tegen Alpes Maritimes dat resulteerde in een mooie 4-1 winst met eveneens twee onbesliste wedstrijden na de wedstrijdduur van 4 minuten. Dit was meteen ook goed om door te stoten naar de kwartfinale tegen opnieuw een Franse ploeg, m.n. Montreuil. Deze werd jammer genoeg verloren met 3-1 en 3 onbesliste wedstrijden. Zo diende er in de herkansingen gevochten te worden tegen de organiserende club Monaco waarbij de overwinning in de wacht werd gesleept met 4-2 en 1 onbesliste wedstrijd.

De Belgische delegatie kampte uiteindelijk voor de derde plaats tegen opnieuw het Franse team FLAM91. Het Franse team haalde de overwinning binnen met 3-2 en twee onbesliste wedstrijden.

Moe maar voldaan mag de jeune équipe terugkijken op een geslaagd tornooi en alweer een ervaring rijker!

Team Belgium

Emile Merdin (-60kg/JC Kawaishi Ingelmunster)
Johan Schildermans (-66kg/JT Agglorex Lommel)
Jeroen Casse (-73kg/JC Fudji Yama Boom/Schelle)
Noah Christaens (-81kg/Jitsu Kwai Hamme)
Jitse Van Den Herrewegen (-90kg/Royal Inter Gembloux Wavre)
Glenn Segers (-100kg/AM Royal Poseidon Ryu)
Edouard Capelle (+100kg/JC Jambes-Gishi Club) vervangen door Arthur Temmerman