6 maart 2023

Succesvol Kata-weekend in Louvain-La-Neuve

Verschillende Belgische kata-koppels betraden het medaillepodium na afloop van het Europese katatornooi ‘Marcel Clause’. Terug in Louvain-la-Neuve, na een onderbreking van twee jaar, was de ‘Marcel Clause European Competition’ een kans voor veel Belgische judoka’s om zich te meten met de beste Europese kata-specialisten.

Na een eerste dag gekenmerkt door een 100% Belgisch podium in Nage No Kata (U14) en de overwinning van het duo Elyse Navez-Milan Masy in Nage No Kata (3G) bij de U23’s, zag het zondagstoernooi drie Waalse paren stijgen naar de finale van hun respectievelijke categorie.
In Goshin Jutsu pakten Yves Engelen en Dimitri Closset uit Luik brons.

Beter nog, Jean-Philippe Gilon en zijn broer Nicolas wonnen logischerwijs in Katame No Kata na het verbeteren van het toch al hoge cijfer dat ze tijdens de play-offs hadden behaald.
“Winnen in een Europese competitie geeft altijd veel voldoening. Als dat dan in België gebeurt, voor eigen publiek, is dat uiteraard nog leuker”, aldus de twee broers. “En in zekere zin is deze overwinning ook onze manier om hulde te brengen aan Michel Kozlowski, die zoveel voor ons en het Belgische kata heeft gedaan.”

De competitie werd voorafgegaan door een seminarie voor scheidsrechters. Een aantal Belgische judges slaagden in hun examen voor verscheidene kata judge licenties.